GÜNDEM

İstanbul deprem risk haritası

Haberler Gündem İSTANBUL DEPREM RİSK HARİTASI 2023 | Naci Görür açıkladı: İstanbul’da fay hattı geçen ilçeler ve İstanbul depreme dayanıklı ilçeler hangileri?

1

Marmara açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında İstanbul deprem risk haritası araştırmaları yoğunlaştı. Fay hatlarındaki bu hareketlilik İstanbul’da yaşayan kişiler tarafından endişe uyandırdı. Konuyla ilgili peş peşe açıklamalar yapılırken AFAD’ın geçtiğimiz aylarda yayımladığı “Kırmızı Eylem Planı” yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Naci Görür açıklaması ile İstanbul depreminden en çok ve en az etkilenecek ilçeler ve mahalleler…

2

MARMARA’DA KORKUTAN DEPREM!

Marmara’da korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada depremin 4.1 büyüklüğünde olduğu bildirildi.

İstanbul Valisi Davut Gül meydana gelen deprem sonrası X hesabından “İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise X hesabından depremle ilgili şu açıklamada bulundu:

Marmara Denizi Yalova Çınarcık açıklarında 4,1büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

3

NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

“Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, Sevgiyle.”

İSTANBUL FAY HATTI NEREDEN GEÇİYOR?

İstanbul, deprem riski en yüksek şehirlerden biri olarak geçiyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer aldığında dolayı risk açısından 2. ve 3. grupta yer alıyor. Fay hattı ise Tekirdağ-Şarköy açıklarından Marmara Ereğlisi‘nin açıklarına kadar uzanıyor.

Ayrıca Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Kumburgaz Kolu’da oldukça risk taşıyor. Kumburgaz Fayı, Büyükçekmece’nin 15 kilometre açığında geçiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu