VİDEO HABER

CHP’nin yerel seçim için B planı ne?

İYİ Parti, yerel seçimler için CHP’nin iş birliği teklifini reddetti. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de alınan o kararın nedenini altılı masa süreci hatırlatarak açıkladı. “Şimdiki aklım olsa katiyen yapmazdım. Onun için kendi başımıza gidiyoruz seçime siz de destek olun.”

Peki bundan sonraki süreçte CHP’nin yerel seçim yol haritası ne olacak? CHP Genel Başkanı Özel, İYİ Parti’nin iş birliği teklifine saygılı olduklarını söyledi. Ancak Özel’in toplumsal ittifak vurgusu dikkat çekti. “Büyük şehirleri kaybetmemek için bir toplumsal ittifak arayışı içindeyiz.”

CHPnin yerel seçim için B planı ne

Benzer bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’ndan geldi. “İttifakı daha da büyütme konusunda da kararlı bir İBB ve Ekrem İmamoğlu var. Toplumsal tabandaki sesleri duymak, eğer bir vazife varsa tekrar görüşmek de mümkündür.”

CHPnin yerel seçim için B planı ne

Gözler de bir yandan MYK’da yerel seçimlerde her yerde aday çıkarma eğilimi gösteren HEDEP’in nihai kararında. HEDEP Parti Meclisi’nde İstanbul ve Ankara dahil tüm illerde aday çıkarıp çıkarmayacağına karar verecek. Geçtiğimiz günlerde HEDEP cephesi CHP’nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 14 Mayıs sonrası yaptığı, gizli protokole dikkat çekti. “Bu protokol bir utanç belgesidir, unutulmayacaktır. Önümüzdeki dönemlerde iş birliği ve güç birliğinde kırgınlık yarattı ama engel değil.” mesajı da verdi. Tüm bunların ardından gözler CHP ile olası görüşmeye çevrildi. Özgür Özel, HEDEP Eş Genel Başkanları ile mutlaka görüşme olacağını söyledi. CHP MYK’sında da tüm planların masaya gelmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu