VİDEO HABER

SON DAKİKA | Bakan Kacır CNN TÜRK’te: Milli teknoloji hamlesi bir tercih değil, zorunluluk

KAYNAKSerdar Er | CNN TÜRK

Bakan Kacır’ın açıklamaları şöyle:

“TEKNOFEST GİRİŞİM FABRİKASI HALİNE GELDİ”

Dijital deneyim alanları var. Dev planetaryumumuz var. TEKNOFEST girişim fabrikası haline geldi. Adana’ya bekliyoruz herkesi. Akıncı ve Bayraktar TB3 kol uçuşu gerçekleştiriyor. Formasyon uçuşlarının ilk kez yapıldığı yer TEKNOFEST. Cuma günü Cumhurbaşkanımız gelecek. TEKNOFEST’leri çok önemli fırsat olarak görüyoruz.

SON DAKİKA | Bakan Kacır CNN TÜRKte: Milli teknoloji hamlesi bir tercih değil, zorunluluk

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ BİR TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK”

Bizim tarihten gelen bir anlayışımız var; ‘Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salâh.’ Türk milletinin tam bağımsız yaşaması adına millileşme hamleleri tamamlanması gerekiyor. Milli teknoloji hamlesi bizim için bir tercih değil, mutlak bir zorunluluk. Her gün dünyada olup bitenlerden bir kez daha görüyoruz. Çok farklı tehditlerin çoğaldığı dünyadayız. Türkiye’nin yapacağı en stratejik iş milli savunma hamlesini gerçekleştirmek. Daha önce piyade tüfeği bile üretemeyen ülkeydik. Teknolojik alanlarda benzer atılımı milletimizle gerçekleştireceğiz. 5-10 yıl içinde tüm teknoloji alanlarında tam bağımsızlığa mühür vurulacak. Türk milleti her daim dosta güven, hasımlara endişe telkin etmeyi bilmiştir. Bu zor coğrafyada hürriyetimizden taviz vermeden milletimizle devam edeceğiz. 

SON DAKİKA | Bakan Kacır CNN TÜRKte: Milli teknoloji hamlesi bir tercih değil, zorunluluk

Burası adeta şarj istasyonu gibi. Gençlerimiz yıldan yıla yaptıkları işlere daha kuvvetli sarılıyorlar. Biz düzenlediğimiz yarışmalarla çıtayı daha yukarıya çıkarıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu