VİDEO HABER

SON DAKİKA… Narin için adalet nasıl tecelli edecek? Adalet Bakanı Tunç CNN TÜRK’te yanıtladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklaması şu şekilde;

“NETANYAHU SAVAŞ SUÇLUSU CANİ”

7 Ekim’den beri 41 binin üzerinde Filistinli’nin şehit edilmesine neden oldu. Soykırım suçluları eninde sonunda yargı önünde hesap verecek. İsrail soykırım yapıyor ve yargı önünde hesap verecektir. Netanyahu ve katliam şebekesi yargılanacak. İsrail’in soykırım davasına müdahiliz. Netanyahu savaş suçlusu, cani. 

SON DAKİKA... Narin için adalet nasıl tecelli edecek Adalet Bakanı Tunç CNN TÜRKte yanıtladı

POLİS KATİLİ O SİCİLLE NASIL SERBESTTİ?

Suç ve suçlu ile mücadele önemli. Büyük kararlılıkla mücadele sürüyor. Suç kaydı ile sabıka kaydını karıştırmamak lazım. Adli kontrolü ihlal etmiş. Yargı-kolluk görevini zafiyete fırsat vermeden yapmalı.

Suçla etkin mücadele için cezaların alt ve üst sınırları var yeni değerlendirmeler yapılacak. Cezalarda caydırıcılığı sağlamaya yönelik düşündüğümüz önemli çalışmalar olacak. Basit suçlara hapis çalışmamız var. Kasten öldürme, kasten yaralamada denetimli serbestlik kalkabilir. Yeniden değerlendirilmesi söz konusu.

Basit suçlara hapis çalışmamız var. Kasten öldürme ve yaralamada denetimli serbestliğin kalkması gündemde. 

NARİN İÇİN ADALET NASIL TECELLİ EDECEK?

Titiz bir çalışma yapılıyor. Kim suçlu bu konuda dosya gizlilik kapsamında devam ediyor. 21 Ağustos2ta kayıp ihbarı yapılmıştı 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Hepimizi derinden sarstı. 250’ye yakın kişinin ifadesine başvuruldu. 12 tane tutuklu var. Dolayısıyla bunların ifadeleri alındı. Bu konuda yargımız titiz bir çalışma sergiliyor. Bulgular var elimizde. İncelemelerin çok uzamaması gerekir bir an önce sorumlular bulunsun istiyor milLetimiz. İddianame ortaya çıktığı vakit katilleri o zaman göreceğiz. İddianme için zaman vermek doğru değil. Tereddüt ne zaman ortadan kalkarsa savcılarımız tarafından o zaman çıkacak. Katiller de en ağır cezaya çarptırılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu