VİDEO HABER

DEVA ve Gelecek birleşemeden ayrıldı

KAYNAKCNN TÜRK

2 PARTİNİN YOLLARINI ADAYLIK TARTIŞMALARI MI AYIRDI?

Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin bir süredir devam eden birleşme çabaları sonuçsuz kaldı. Gelecek Partisi, birleşme olmamasının nedeni olarak DEVA Partisi’nin hazır olmamasını gösterdi. DEVA Partisi ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmak için ısrarlı olmasını.

DEVA ve Gelecek birleşemeden ayrıldı

Gelecek ve DEVA Partileri birleşmek için uzun süredir temaslarını sürdürüyordu. İlk teklif gelecek partisinden geldi. Formül de “Bir partinin genel başkanı, diğer partinin ismi ve logosuyla buluşsun ve onun başına geçsin” şeklindeydi. Ahmet Davutoğlu’nun da DEVA Partisi çatısı altında Babacan’ın genel başkan olduğu bir formüle karşılık cumhurbaşkanı adayı olmak istediği iddia edilmişti. Davutoğlu, “Böyle bir pazarlık yürümedi. Milletvekilleri konuşurken doğal olarak biri genel başkan olursa diğeri de siyasette aktif, yok olmayacağına göre doğal cumhurbaşkanı adaylığı şekline dönebilir diye konuşulmuş” dedi.

DEVA ve Gelecek birleşemeden ayrıldı

ŞAHİN: EN ÖNEMLİ NEDEN ADAYI BELİRLEME ISRARI OLDU

Davutoğlu o iddiayı yalanlandı. Ancak DEVA Parti Sözcüsü İdris Şahin’den farklı yönde bir açıklama geldi. Şahin neden birleşilemediğine yönelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “En önemli neden cumhurbaşkanı adayının baştan belirlenmesi ve ilan edilmesi konusundaki ısrar olmuştur” ifadelerini kullandı.

DEVA ve Gelecek birleşemeden ayrıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu