VİDEO HABER

Video Haber | İmamoğlu-Yavaş arasında temas yok! ”Şimdiden adaylığım açıklansın” iddiası

KAYNAKCNN TÜRK

İKİ İSİM AYNI GÜN AYNI ŞEHİRDEYDİLER, GÖRÜŞMEDİLER

Tüzük kurultayındaki konuşma krizi sonrası aynı şehirdeydiler; aralarında birkaç kilometre mesafe vardı. Görüşmeleri beklenirken bir araya gelmediler.

CHP’nin iki büyükşehir belediye başkanı, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, son günlerde CHP’nin olası cumhurbaşkanı adayları olarak isimleri konuşuluyor. Bazı tartışmalarda isimleri karşı karşıya geliyor. Tam da bu süreçte İmamoğlu’nun Ankara’ya gelmesiyle, “iki isim görüşür mü?” soruları akıllara geldi. Ancak yoğun programlar gerekçe gösterildi ve Yavaş ile İmamoğlu Ankara’da bir araya gelmedi. İkisinin de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ABD ziyareti sonrası bir araya gelmeleri bekleniyor.

“PARTİMİZ ADAY GÖSTERİRSE ADAY OLURUZ”

Bu süreçte bir de Mansur Yavaş’ın CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olur musunuz sorusuna verdiği yanıt gündemde;

”Partimiz aday gösterirse aday oluruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Yavaş, adaylık için genel merkezi işaret etti, ama kulislerde bir başka iddia gündeme geldi. O iddia, gazeteci İsmail Küçükkaya tarafından dile getirildi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu hakkındaki siyasi yasağa yol açacak hukuki süreçle ilgili bir toplantı yapılmıştı. O iddiaya göre, CHP’den de hukukçu kurmayların katıldığı toplantıda İmamoğlu cephesinden “Engellemeye çalışıyorum. CHP benim adımı şimdiden cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayabilir” dedi. O toplantıda bu konunun konuşulduğu ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu