VİDEO HABER

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy CNN TÜRK’te: Ankara’da festival rüzgarı!

KAYNAKCNN TÜRK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şu ifadeleri kullandı:

Son yıllarda Türkiye’den kaçırılan ve iadesi yapılan çok sayıda eser oldu. O eserler mi bu sergide yer alıyor?

ABD’den, İsviçre’den getirilen eserler var. Ayrıca kolluk kuvvetlerimiz tarafından ülke sınırları içerisinde yakalanan eserler var. Yakalanan eserlerin yüzde 95’i zaten yurt içinde yakalanıyor. Kaçırmaya çalışmadan önce yurt içinde yakalıyoruz. Kaçırmayı başaranları da Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı’mız, özverili ve yoğun çalışmaları sayesinde yakalıyor. Uluslararası ülkelerle yaptığımız protokoller de çok önemli. Şu ana kadar 12 ülkeye ulaştık. Son dönemlerde protokolleri çok hızlandırdık.

Geçen sene başlamıştık, UNESCO ile beraber yaptığımız bir çalışmaydı. Bu sene ikinci kez düzenleniyor. Kültür Yolu Festivali’ni de dahil ettik. Festival boyunca birçok şehirde sergilenecek. 21-29 Eylül tarihleri arasında Ankara’dayız. Burada farkındalık çok önemli.

Bu sene bizi en çok memnun eden, yurt dışından çok sayıda başvurunun gelmeye başlaması oldu. Artık bizim yakalamamızı beklemiyorlar. Bu sağduyulu yaklaşımlar yayıldıkça işimiz çok daha kolay olacak. Definecilerle mücadelenin en önemli yolu, kırılma noktası alıcıyı yıldırmak. Eğer siz alıcıyı yıldırırsanız, zaten satacak alıcı bulamadıkları için defineciler Anadolu kökenli malların kaçırılmasına son verecekler.

Festivalde Ankaralıları nasıl etkinlikler bekliyor?

100’den fazla noktada 500’den fazla etkinlik, 1500’e yakın sanatçıyla gerçekleşiyor. Ama biz bu sene bir değişikliğe gittik. Kültür Yolu Festivali, Avrupa Festivaller Birliği’ne başvurdu ve kabul edildi. Artık Avrupa tarafından da izlenen, merak edilen bir festival haline geldi. Biz tüm dünyada markalaşma sürecine de yatırım yapıyoruz. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada markalaşmasını istiyoruz. Bu bağlamda, etkinliklere yurt dışında popülaritesi yüksek sanat kurumlarının ve sanatçıların katılacağı etkinlikler de ekledik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu