VİDEO HABER

”SUÇ MAKİNESİ” terörü büyüyor! Cezalar mı caydırıcı değil? Suçlular mı çok cesur?

KAYNAKCNN TÜRK

Onlarca suç kaydı, sosyal medyada silahla fotoğraf…

SUÇ MAKİNELERİ NASIL SERBEST KALIYOR?

Psikolog Serap Duygulu, ”Eğer bir birey toplum içinde kendisini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu gereksinimlerini karşılayacak ebeveyn, sosyal çevre, eğitim bulamazsa, o zaman bir takım yanlış oluşumlara yönelebiliyor.” dedi.

SUÇ MAKİNESİ terörü büyüyor Cezalar mı caydırıcı değil Suçlular mı çok cesur

Geçtiğimiz günlerde polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin 26, 9 Ekim 2023’de polis memuru Cihat Ermiş’i şehit eden Muhammet Berke Çorak’ın 32, 2 Şubat 2024’te İzmir’de taksici Oğuz Erge’yi öldüren Delil Aysal’ın ise 10 suç kaydı vardı.

Emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir, ”Suçu çocuklar çok çabuk öğreniyorlar, suçtan hızlı bir şekilde gelir elde ediyorlar ve ekonomik yetersizliklerini hızla gideriyorlar. Bu, bir özenti haline geliyor, idol haline geliyor. Gördükleri kişilere özenerek ona göre hareket etmek istiyorlar ve hızlı bir şekilde suça karışabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

PEKİ, BU KADAR KAYDI OLAN SUÇ MAKİNELERİ NASIL ARAMIZDA GEZİYOR?

Avukat Zafer İşeri, ”Ceza kanunlarının yaptırım uygulamasının yanı sıra, bu kişinin potansiyel bir suçlu olduğuna dair tespiti yapılması ve onun yeni suçlar işlemesini engelleyebilmek adına ayrı bir programa tabi tutulması gerekiyor. Bu program, en ağır haliyle tecrit de olabilir. Yaşamını sürdürecekse sağlıklı insanlardan ayrıştırılmış biçimde, farklı bir noktada yaşamını sürdürebilir. Veya bu kişilerin yeniden suç işleyecek bakış açısıyla denetim altında tutulması gerekir.” şeklinde anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu