VİDEO HABER

İşte kumar sitelerindeki para akışı… Bu siteler neden engellenemiyor?

KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

Çeşit çeşit oyunlar, görseller, siteler, yurt dışına akan milyarlarca dolar para. Peki dijital kumar ne ve neden bu kadar yaygınlaştı?

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, “10 milyar dolarlık bir paramız yurt dışına illegal olarak çıkıyor. Yani cari açığımızın neredeyse yüzde 25’i. Bir de şöyle bir gerçek var. Bu tuzağa düşen 3 milyon insan var. Ve her şeyden önemlisi 2029 yılına kadar dünyada 290 milyon insan bu tuzakla cebelleşecek. Kolay ulaşılabiliyor. Her bilgisayardan her cep telefonundan. Artık tabi biraz da cazip hale getirdiler sanki bir geçim kaynağı gibi. İşte buraya 1000 lira yatır 10 bin lira kazan gibi reklamlar. Büyük bir kampanya yapılanmasıyla insanları hızlı bir şekilde avlayabiliyorlar. Her şeyden önemlisi biz bu kolay ulaşımı engellemeliyiz” şeklinde konuştu.

İşte kumar sitelerindeki para akışı… Bu siteler neden engellenemiyor

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ da konuyla ilgili, “Ülkemizde her 10 gençten 8’i kumar sitelerinde kumar oynuyor. Organize, devasa bir yapı. 91 ayrı ülkede yapılanmışlar, server kurmuşlar, organize olmuşlar. Sibercisi, uzmanları, saha oyuncuları, saha temsilcileri zincir oluşturmuşlar. Türk ekonomisine saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

İşte kumar sitelerindeki para akışı… Bu siteler neden engellenemiyor

Bu sitelere neden erişim engeli gelmiyor?

“O kadar yoğun kapatılıp açıyorlar ki sanki saniyesinde farklı bir domain ile açıyorlar. Hani buna ne Türkiye’deki savaş yapan genel müdürlüklerimiz ya da devlet kuruluşlarımız engelleyebiliyor ne de bu adamlar vazgeçiyorlar. Çünkü burada çok büyük bir ekonomi var.”

İşte kumar sitelerindeki para akışı… Bu siteler neden engellenemiyor

Yapay zeka kumar sitelerini bitirir mi?

“Bütün önlemler alınıyor ama artık sahaya indiler, mahallelere indiler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu