VİDEO HABER

TBMM’de koltuk sayısı 30’a düştü! İYİ Parti’de istifalar devam edecek mi?

KAYNAKCNN TÜRK

16 AYDA 13 MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİ

Seçimlerin ardından 43 vekil ile meclise girmişti. 16 ay geçti; 13 vekil kaybetti, 30 vekil kaldı. İYİ Parti’de istifalar sürüyor.

Aslında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinden ayrılan bazı isimlerin ardından partiye dönün çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından da parti yönetimi bazı isimlerle temasa geçti, partiye geri dönüşün sağlanması için. Ancak henüz geri dönen vekil olmadı.

TBMMde koltuk sayısı 30a düştü İYİ Partide istifalar devam edecek mi

Öte yandan istifalar da devam etti. En son istifa eden milletvekilleri Dursun Ataş ve Ümit Özlale oldu.

TBMM’DEKİ KOLTUK SAYISI 30’A DÜŞTÜ

İYİ Partili kurmaylar, kurultay öncesi ve sonrası gelen istifaların belki anlaşılabileceğini ancak şu an gerçekleşen istifalara anlam veremediklerini ifade ediyor. Yine kurmaylar, “kişisel nedenlere ya da çıkar hesaplarına” bağladıkları yorumları da yapıyor. “Yaşanan istifaları arınma olarak görüyoruz” değerlendirmeleri de yapılıyor.

TBMMde koltuk sayısı 30a düştü İYİ Partide istifalar devam edecek mi

Parti içinde gözler bir yandan da kuruluş yıl dönümü olan 25 Ekim’e çevrildi. Partinin kuruluş yıl dönümü programında büyük bir törenle yeni dönemin yol haritasının kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Öte yandan Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun partiden devam eden istifalara yönelik vereceği mesajlar da merak ediliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu