VİDEO HABER

Video Haber | Yüzer üretim platformu Türkiye’de!

KAYNAKCNN TÜRK

”ŞU AN Kİ GAZ ÜRETİMİMİZİ İKİYE KATLAYACAK”

Yüzer üretim platformunun önemine vurgu yaptı, “Üretimin ikiye katlanacağını” söyledi;

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ”20 yıl boyunca her gün 10 milyon metreküplük bir üretimle inşallah ülkemizin enerjisine enerji katmaya başlayacak. Bu tesis bizim Sakarya Karadeniz üretimimizi ikiye katlayacak. İlk fazda 10 milyon metreküp olacak, üretimimizi 20 milyon metreküpe çıkaracak ve bu sayede ilave 4.4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını tek başına buradan sağlayacağımız bir tesis.” dedi.

Video Haber | Yüzer üretim platformu Türkiyede

”165 KİŞİLİK EKİP 7/24 ÇALIŞACAK”

Bakan Bayraktar, Çanakkale’de konuştu. Çanakkale’ye ulaşan 3 futbol sahası büyüklüğündeki Türkiye’nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformuna dair bilgi verdi;

”Türkiye’nin ilk yüzer üretim tesisini bugün nihayet ülkemize getirdik. 51 günlük bir seyahatten sonra şu anda bu tesis ülkemize ulaşmış durumda. Bu gemide vardiya ile beraber yaklaşık 140 personel çalışacak. Bunların çoğu Türk insanımız olacak. Karadaki ekiple beraber toplam 165 kişilik bir ekip 7/24 çalışacak. İnşallah tesisimiz milletimize şimdiden hayırlı olsun diyorum.”

Video Haber | Yüzer üretim platformu Türkiyede

“ÜLKEMİZİN İHTİYACININ YÜZDE 15’İNİ KARŞILAYACAK”

Bakan Bayraktar, “Tesis aktifleştirildiğinde Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 15’inin karşılanacağına” da dikkat çekti;

”Buradaki üretim üssümüzü de 2026 yılında faaliyete geçirdiğimizde ise toplam 20 milyon metreküplük üretime ulaşacağız. Bu yıllık 7 buçuk milyar metreküp üretime tekabül eder. Bu da ülkemizin ihtiyacının yüzde 15’ini karşılar hale getirecek. Dolayısıyla bizim için çok önemli ve tarihi bir gün” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu