VİDEO HABER

Bakanlıktan Narin’in köyündeki çocuklara dair rapor

KAYNAKCNN TÜRK

Psikososyal destek ekipleri, Narin Güran olayına ilişkin Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocuklara destek verdi. 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğun durumlarına ilişkin ön rapor bakanlığa sunuldu.

Ön raporda, “Çocukların yaşanan durumla ilgili fazla konuşmadıkları, bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri veya aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde telkinde bulunulduğu” değerlendirmesi yer aldı.

Bununla birlikte çocuklara, aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimali ifade edildi.

Raporda, yaşanan süreçte köyde çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin bulunmasının çocukların günlük yaşam rutinlerini etkilediği ve çocukların bu duruma gerek psikolojik gerek sosyal uyum sağlamakta zorlandıkları değerlendirmesinde bulunuldu.

Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların psikolojik sağlıklarına yönelik kapsamlı bir ekip oluşturularak köyde görevlendirilmesi talimatı verdi. İlerleyen süreçte ekibin çocuklarla yas ve travmalarına yönelik çalışmalar yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu