VİDEO HABER

Öğrenciye “sahte site” ile burs tuzağı

KAYNAKCNN TÜRK

Öğrenciler için burs demek can suyu demek. İşte tam da bu noktada dolandırıcılar devreye giriyor, sahte siteler kurup öğrencileri ağlarına düşürüyorlar. İşte o dolandırıcılar bu yöntemlere bir yenisini daha ekledi.

Öğrenciye sahte site ile burs tuzağı

Bilişim Uzmanı Emre Özcan dolandırıcıların kullandıkları yöntemlerle ilgili, “Öğrencilerin burs kayıtlarını en çok araştırdığı dönemde arama platformlarında siber dolandırıcılar bazı yöntemler geliştiriyor. Bu hazırladıkları görsel ilanları sahte sitelere link yoluyla gönderiyorlar bunu sponsorlu reklam vererek yani ücretli yapıyorlar öğrencilerin kişisel bilgilerini topluyorlar” şeklinde konuştu.

İşte o kişisel bilgileri toplayıp öğrenciler adına banka hesabı, telefon hattı açıp kimlikleriyle yasa dışı işlemler yapıyorlar. Öyle ki bazı öğrencilere göstermelik de olsa burs ücretleri yatırılıyor. Hatta burs kendilerine ulaşan öğrencileri taciz etmeye çalışanlar dahi var.

Öğrenciye sahte site ile burs tuzağı

Peki dolandırıcıların tuzağına düşmemek için öğrenciler ne yapmalı?

“Site bizden burs kaydı için para talep ediyorsa kredi kartı bilgilerimizi istiyorsa burada dikkatli olunması gerekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu